gratis_eerste_letselschadeadviesUw advocaat in letselschadezaken:
Leunseweg 6a, 5802 CH Venray
en J.L. van Rijweg 68, 2713 JA Zoetermeer
Bel vrijblijvend ons centrale nummer:
Bel vrijblijvend: 0478 – 52 10 70

Letselschadeadvocaat voor Arbeidsongevallen gezocht?

arbeidsSchade door Arbeidsongeval:

Op het werk vinden vaak de meeste ongevallen plaats. Vaak hoor je over ongevallen die bij bouwvakkers op de bouw gebeuren waarbij het vaak betreft valpartijen van steigers, vallende stenen, val van dak, van ladder, het struikelen over kabels, gereedschap, gladde ondergrond enz., Een arbeidsongeval kan ook samenvallen met een verkeersongeval als meerdere werknemers bijvoorbeeld in een personenbusje vervoerd worden dat een ongeval krijgt. Ook vinden veel ongevallen met machines plaats, (landbouw)voertuigen, heftrucks, knipscharen, zagen etc. zijn vaak in het nieuws. Deze ongevallen zijn meestal het gevolg van onveilige werksituaties.

Andersoortige schade:

Ook buiten de onveilige werksituaties kan werk tot letsel lijden, zoals bijvoorbeeld door RSI letsel. Dit letsel ontstaat door het overbelasten van bepaalde spieren, bijvoorbeeld door steeds opnieuw dezelfde bewegingen te maken en door te weinig afwisseling in de bewegingen. Bekend is natuurlijk de “muisarm”, doch vaak zijn de klachten te vinden in nek, schouders, polsen en ellebogen.

Angst om werkgever aan te spreken?

Vaak zijn werknemers bang om hun werkgever aan te spreken op deze ongevallen of op ontstane letsels. Daar is geen reden toe. De werkgevers zijn voor deze schades verzekerd. Wij begrijpen natuurlijk dat u terughoudend bent in het aanspreken van uw werkgever omdat u uw baan niet wilt verliezen. In onze aanpak houden wij hier ook rekening mee en proberen deze relatie zo goed mogelijk te houden. Indien wij u kunnen helpen bij het aanspreken van de werkgever dan is het, het makkelijkst indien u contact met ons opneemt via het contactformulier. Wij bellen u dan binnen 24 uur.

Arbeidsinspectie: Het is vaak aan te raden om de arbeidsinspectie in te seinen om op die manier voldoende over het ongeval en de verwijtbaarheid van de werkgever voor dat ongeval vast te laten stellen, maar het is het beste dat met uw letselschadespecialist te bespreken.